Øvelser

Dialog og diskusjon

Start undervisningen med en dialog om hvor mange barn deltakerne ønsker å få og hvordan man kan beskytte seg mot graviditet. Hvilke prevensjonsmidler kjenner de til og hva er vanlig i deres land? Hva er likt og hva er forskjellig fra Norge. Hva er lett og hva er vanskelig å forstå? Knytt problemstillingene til hvert av områdene som tas opp i undervisningen om prevensjon.

Kondomskole – trinn for trinn

La de som ønsker det trene på å ta på kondomer på isoporpenis. Husk å være ydmyk og diskret. Dette kan være pinlig for mange. Kondomskolen må være frivillig. Legg vekt på følgende:

  • Sjekk datostemplingen på kondompakken! Kondomer som har gått ut på dato skal ikke brukes.
  • Ta kondomet forsiktig ut av den forseglede innpakningen. Pass på du ikke risper hull i den tynne gummien med skarpe negler, tenner eller smykker.
  • Når penis er stiv, rull kon­domet litt ut, og sett det på penis som en topplue. Klem forsiktig i tuppen med tommel og pekefinger for å få ut luften. Dra tilbake for­huden og rull kondomet godt ned til roten av penis.
  • Hold godt fast i kondomet når du trekker ut penis et­ter utløsningen, slik at ikke sæd renner ut. Kondomet må brukes under hele samleiet for å beskytte mot graviditet og/eller seksuelt overførbare infeksjoner.
  • Ønsker dere å fortsette venter dere til penis er stiv og setter på et nytt kondom.
  • Tren på å sette på kondomer. Blir du flink kan det bli en spennende del av den erotiske leken. Med trening kan du klare å sette på et kondom på under 3 sekunder – så raskt at din partner knapt merker det.